Med leriga skor

FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

På alla fyra


I vårbäcken, Björkboda, Kimito 8 mars 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Fick en fotouppgift av Andy Horner under veckoslutets fotokurs - mellan passen i "labbet". Jag hittade en intressant bäck som slingrade igenom ett odlingsområde, nere i kanten fanns en massa små frusna ispärlor av alla de slag (frost ännu på morgonen) - det var bara att krypa omkring på alla fyra nere i dikeskanten för att komma tillräckligt nära med makron. Tack vare 100 mm nådde jag motiven; det gäller att inte heller "spara på kläderna". Ibland är det inte bara skorna som blir leriga ...

Annars kul med fälten fyllda av flyttande sånglärkor, en enstaka ängspiplärka, små flockar med tofsvipor och större dito med sångsvan. Plötsligt är det vår igen, med en massa liv i markerna. Kul. Trots att allt det yttre ser lika trist ut som det gjort i fyra månader. Men snön är snart borta, en vecka gammal blev den. Dagens regn har gjort sitt.

Veckoslutskursen gick ut på att producera utställningsbilder till Elmiamässan, vi fick ihop en läcker samling med bilder.  
Postat 2008-03-09 19:01 | Läst 6708 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sista snön


Framsmält ur sista snön, Hirvensalo, Åbo 7 mars 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Idag har vi haft vitt på marken en hel vecka, för första gången i år. Egentligen brukar det ju se ut så här i mars,  här  nere på sydkusten. Efter tre månader med vinter och snö. I år hade vi ju ingen vinter, det var grönare än grönt i backarna. Bara mars som är sig lik (hittills).

Kort runda med vovven innan jag åker på fotokurs över veckoslutet  med Andy Horner, som nyss återvänt från en fotokurssession i Tanzania. Vi skall göra förstoringar för utställning på Foto & Video 2008 i Elmia, Jönköping.

Hann inte ta så många bilder nu på morgonen, det får räcka  med en framsmält ventil som väntar på att få ta emot det lilla smältvatten som årets snö producerar. Hörde årets första stenknäck.

Postat 2008-03-07 07:44 | Läst 7073 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Blodigt värre


Efter solnedgången, Hirvensalo 6 mars 2008.  Foto: Håkan Eklund.

En omväxlande dag. Snöfall på morgon som småningom blev till sol och töande snö. Vårkänsla! Ikväll igen några minusgrader. Just nu borde jag vara ute och lyssna på ugglor, men har bara inte tid. Tyvärr.

Gjorde en kvällstur till några olika "fotolokaler" på ön. Efter att solen gått ned fanns det en del röda moln kvar på himlen en stund. Lyckades passa in ett sådant moln i en råk, och det blev "blodigt värre" ...

Hade annars en mycket inspirerande dag bland en massa ungdomar från S:t Olofsskolan (högstadieskola) i Åbo. De hade en "bilddag" på skolan, och vi var ett gäng fotografer (proffs och halvproffs) som bemannade olika "stationer" där vi delade med oss av våra erfarenheter. De gillade Fotosidan.se.
Postat 2008-03-06 21:57 | Läst 6747 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Första sånglärkan


Buddy ute på strandängen, Friskala, Åbo 5 mars 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Kanske det är sista vinterdagen idag? Minus fem och strålande sol på morgonen. Helt underbart. Tyvärr har de lovat ordentligt med plusgrader för resten av veckan. För en hundägare är det skönt så länge det är påfruset = rena fina tassar när man kommer hem.

Valde att sätta hunden i bilen och åka till Friskalavikens strandängar (2 km bort) där hunden fick springa fritt. Hade då mera tid för fotografering.

Och vad händer, jo - just när jag kollar in ett tuvigt område i sökaren ser jag att något fladdrar till och landar mitt i bilden, en SÅNGLÄRKA! Vårens första! Jippiiiii! Helt oväntat. Inte datummässigt, men nog vädermässigt. Det är ju först nu vi har fått vinterväder, och sen är det genast vår. Det kan man kalla snabba ryck ...

Visst tog jag en bild på lärkan i snön, men hade inte teleobjektivet på - blev bara en mörk fläck i snöhavet.
Postat 2008-03-05 11:48 | Läst 7037 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Har återvänt


Högvatten, Hirvensalo 4 mars 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Ljuset har återvänt och dagarna börjar kännas som riktiga dagar. Äntligen. Förutom en solig eftermiddag och kväll har snön hållits kvar i sex dagar. Det är nytt rekord i år. Till och med minus sju i morse, sen minus ett under dan.

Fyllde igen på med vintermotiv, tillsammans med hunden. Jag tror att han gillar våra fotoutflykter, börjar genast vifta på svansen när han ser att jag plockar fram kameraväskan ...

Gjorde också en kort tur just före solnedgången, det är nytt för i år. Har nämligen inte sett skymten av så många solnedgångar. För det mesta har det varit mulet.

Har tidskriften i tryck, i morgon fixar vi pärmen. Skrev idag en kolumn för en tidning, det gick trögt i början - men efter några timmars uppvärmning flöt texten någotsånär.

Men detta med att skapa text på ett blankt papper, att producera - är ändå något annat än att konsumera. Det är okänt för många. Det som man läser på några minuter kan ta en hel dag att producera.

Fick ett samtal från en skola idag som skall ordna en temadag om "Bilden i fokus", och ville ha mig med tillsammans med två fotografer och en tecknare. För att diskutera bilder. Det skall bli kul.
Postat 2008-03-04 18:10 | Läst 6721 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa