FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Har återvänt


Högvatten, Hirvensalo 4 mars 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Ljuset har återvänt och dagarna börjar kännas som riktiga dagar. Äntligen. Förutom en solig eftermiddag och kväll har snön hållits kvar i sex dagar. Det är nytt rekord i år. Till och med minus sju i morse, sen minus ett under dan.

Fyllde igen på med vintermotiv, tillsammans med hunden. Jag tror att han gillar våra fotoutflykter, börjar genast vifta på svansen när han ser att jag plockar fram kameraväskan ...

Gjorde också en kort tur just före solnedgången, det är nytt för i år. Har nämligen inte sett skymten av så många solnedgångar. För det mesta har det varit mulet.

Har tidskriften i tryck, i morgon fixar vi pärmen. Skrev idag en kolumn för en tidning, det gick trögt i början - men efter några timmars uppvärmning flöt texten någotsånär.

Men detta med att skapa text på ett blankt papper, att producera - är ändå något annat än att konsumera. Det är okänt för många. Det som man läser på några minuter kan ta en hel dag att producera.

Fick ett samtal från en skola idag som skall ordna en temadag om "Bilden i fokus", och ville ha mig med tillsammans med två fotografer och en tecknare. För att diskutera bilder. Det skall bli kul.

Inlagt 2008-03-04 18:10 | Läst 6722 ggr. | Permalink