FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Tidigt, tidigt


Överraskningen. Hirvensalo, Åbo 26.10.2012. Foto: Håkan Eklund.

Först en solig och härlig höstdag; njöt av landskapet längs vägen hem från bokmässan i Helsingfors.  Sen på kvällen med en av bokfynden i nypan råkade jag titta ut, och vad ser jag om inte ett ymnigt snöfall! Plötsligt var hela landskapet vitt! Och snöfallet fortsätter nu under fredagen.

Har idag kört runt och fotograferat lövträd med gula höstlöv i snölandskap, vackert! Här ovan en sälg (Salix caprea) som fått lite extra prydnad.

Visst hade jag hört att vädergubbarna/-damerna hade lovat snö, men trodde ändå inte att det gällde detta hörn av landet; inte för att jag inte gillar snö, det är bara det att jag ännu inte bytt till vinterdäck ...

Inlagt 2012-10-26 14:43 | Läst 1555 ggr. | Permalink
Många tycker det är trist med snön men jag tycker faktiskt det är vackert när de stora flingorna singlar ned och världen blir lite mer ljuddämpad på en gång.
Knastret under skorna och ljuset, nypet i kinderna =)
Härlig Bild... lite abstrakt. Påminner mig om Marimekko.
Trevlig helg.
/Lena
Jag gillar också snö, speciellt nu när det är både snö och "ruska" (ruska är det specifika och kompakta finska ordet för höstfärger i naturen, som saknar ett ord på svenska ...).
- Hawk
Nordik 2012-10-26 15:20
Min mamma är från Ilmajoki...så jag kan flytande finska =)
Håller verkligen med om ordet "ruska"... det finns inget svenskt ord som kan innefatta denna perfekta beskrivning av hösten.
Chasid 2012-10-26 18:33
I Borås där jag kommer ifrån används ordet höstruska. Det bor många sverigefinnar i Borås och det kan vara en förklaringen till att ordet används.
/Mikael Good
Svar från Håkan Eklund 2012-10-26 20:41
Höstruska, det var ett bra ord! Halva svenska, halva finska.
I estniskan finns massor med ord som är sammansatta av två språk, halva finska, halva svenska, eller tyska eller estniska ...
- Hawk