FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Tyngsta fotoboken inhandlad


Tavastgatan i Åbo 28.2.2012 kl.09.30. Foto: Håkan Eklund.

Sitter och bläddrar i den tyngsta bok (5 kg) som jag äger, och med de flesta bilder (1596) - som jag köpte igår i Ekenäs för det humana reapriset 35 euro (hade kostat närmare 100 e).  Det är en bilddokumentation om de tre självständiga städerna/kommunerna Ekenäs, Karis och Pojo innan de slogs ihop till storkommunen Raseborg i Västnyland. Det är ett mäktigt foto- och tryckprojekt, för att inte tala om distribution och transport ...

Boken är indelad i tre delar, en historisk, en poetisk och en fotodokumentär - hur allt såg ut året innan sammanslagningen.

Fotografen är Vidar Lindqvist som varit pressfotograf (sedan 1971) med egen studio (1996-2011) och som gett ut sju böcker på eget förlag och hållit fotoutställningar i 20 olika länder. Duktigt.

Det är mycket intressant att ta del av bildmaterialet i boken som täcker det mesta som hittas i dessa samhällen med omgivande natur.

Annars: Igår vinterns vackraste dag med blå himmel, gnistrande vit snö, kavlugnt, några minusgrader och våryra mesar. Idag på morgonen var  allt tvärtom, busväder - som också har sin charm.

Inlagt 2012-02-28 21:04 | Läst 5971 ggr. | Permalink
Busvädret har definitivt sin charm, just nu skulle jag nog uppskatta lite mer av den vinterkänsla ni har hos er, oavsett om det skulle handla om ett vackert vinterväder eller om en halv vinterstorm. Vintern i Uppsala verkar vi ha lämnat bakom oss och jag tycker det är för tidigt, idag var det ren vårkänsla på eftermiddagen med gröna fält och förrädiska isfläckar här och där.