FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Inte gott nog för publicering


Fabriksgatan, Åbo. Fredag 24.2.2012. Foto: Håkan Eklund.

Jag fortsätter att i lugn takt beta av Galen Rowell´s "Inner Game of Outdoor Photography". Det är ju bara så intressant med en god fotograf som också är en god skribent, de växer inte på träd. I boken berättar han om alla möjliga resor, äventyr och det han lärt om fotografering under tre decennier.

Och han är ingen mes, har var i yngre år en driven klättrare och bjuder på många hårresande upplevelser, både med kamera och utan. Hans fru Barbara tycks också tillhöra den driftiga sorten, bl.a. som pilot där man dokumenterade illegala avverkningar i Centralamerika.

Det är många kloka ord och intressanta tankar som hittas i hans krönikor som en gång i tiden publicerades i tidskriften Outdoor Photographer.

I artikeln "Visual Reality" skriver han: "Despite all of the advances in phototechnology, the human factor still reigns supreme. More than 99 percent of the world´s cameras are capable of taking publishable pictures, yet most of the world´s photographs aren´t of publishable quality."

Och detta skrev han troligen innan digirevolutionen blommade ut.

Ett bra sätt för var och en att höja ribban är att börja skriva ut bilder i stort format, först då ser man vad som åstadkommits ... Det är de flesta fotokursister väl medvetna om.
På en datorskärm ser det mesta bra ut.

Bilden ovan tillhör 99 procenten, men ingår i mitt projekt att försöka ta åtminstone några bilder per dag, minimikravet är att de skall kunna illustrera en blogg - och till det behövs inte mycket ...
Tog exakt sju bilder idag (av motivet ovan) när jag steg ur bilen vid jobbet, allt för att hålla det jag lovat mig själv.

Hörde sjungande koltrast för tredje kvällen i följd, det bådar gott.

Inlagt 2012-02-24 21:43 | Läst 1996 ggr. | Permalink
Det håller för att publicera - även att lägga en byline under eller på som mitt blogginslagg ahndlar om men ingen bryr sig om .... gillar ditt sätt att skriva ... brukar läsa det mesta tror jag ....
Ha en väldigt härlig helg.
Svar från Håkan Eklund 2012-02-24 23:02
Tack. Jag har njutit av dina bloggbilder, härliga.
- Hawk
jacglenphoto© 2012-02-24 23:13
Tack Håkan - ha en bra helg.