FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Skönt juldagsväder


Juldag i Uggleskogen, Hirvensalo 25.12.2008. Foto: Håkan Eklund.

Kom nyss in från en timmes promenad med Buddy i närterrängen. Minus tio grader, vindstilla, lite sol - men alldeles snöfritt. Det är bara det sist nämnda som fattas, för att juldagsvädret skulle ha varit perfekt. Huvudsaken är att det är kallt. Många människor på skinksmältningspromenad. En duvhök flög över oss när vi kom ut ur Uggleskogen.

Tänk att jag har börjat tycka om kyla ... Har ännu inte glömt hur jag hatade kyla, snö och mörker när vi kom hem från fem projektår i Söderhavet. Trots att det känns som ljusår tillbaka (1989) så glömmer jag aldrig hur jag då formligen hatade dessa arktiska breddgrader, jag kunde helt enkelt inte fatta hur någon människa frivilligt ville bo här uppe i norr med sitt tråkiga klimat där sol, värme och ljus är bristvara under vinterhalvåret.

Sen insåg jag att jag helt enkelt måste programmera om mig, attitydmässigt sett. Det gjorde jag. Sen gick det hur bra som helst. Det var enda sättet att överleva. Ändå skulle jag gärna bo ännu längre norrut under vintern, där det garanterat skulle finnas snö. Det är ju en stor bristvara här nere på kusten i SW Finland.

Inlagt 2008-12-25 11:41 | Läst 3610 ggr. | Permalink