FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

God Jul alla FS:are


Den andalusiska julgranen, Fuengirola i december 2008. Foto: Håkan Eklund.

Igår en helt vanlig jobbdag, idag julafton och en hel drös med lediga dagar framför. Härligt! Och varje år tycks julafton bara dyka upp som gubben i lådan, känns det liksom, åtminstone för mig. Kanske beror det på att jag sen många år tillbaka har beslutat att aldrig låta julen bli något stressmoment, och det har jag lyckats bra med i år också.
Därför märker jag knappt att den kommer ...

Spenderade exakt en halvtimme igår på att köpa julklappar; idag när de nådde familemedlemmarna visade sig mottagarna vara helt nöjda. Jag köper alltid böcker, inte bara för att det är både snabbt och  lätt utan också för att det är något som ger en lång njutning.

Fick också själv några böcker, bl.a. Östlings fina örnbok (där jag tycker lika mycket om Staffan Söderbloms text) och en bok av min nya författarfavorit (i det lättlästa skrået) Arto Paasilinna, en fullkomligt vettlöst rolig finne som jag verkligen gillar. Julklappsboken "Prosten Huuskonens bestaliska betjänt" (1995) handlar om en prost som tar sig an en björnunge som han börjar leva ihop med ... (enligt presentationen; har ännu inte hunnig läsa så många sidor). Det skall bli en festlig upplevelse.

Uppskattar att det åtminstone är minusgrader ute, trots att gräset nog är ack så grönt. Inte en flinga. Men detta är bättre än regn och slask.

Jag önskar en riktigt God och Fridfull Jul till alla FS:are och -bloggare! Njut av ljuset i vintermörkret!

Inlagt 2008-12-24 20:33 | Läst 3390 ggr. | Permalink
De bästa julklapparna är nog böcker, tycker även jag.
Önskar dig också en fridfull helg.
ett annat sätt som fungerat för mig är att helt enkelt köpa både den mat som är hållbar och julklappar i god tid långt innan julen är på trapporna.....eller när man ser något som man bara tycker passar en person....

God Jul!