FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Julstämning på Solkusten


En plaza  i Fuengirola, Spanien. 4.12.2008 kl.20.10. Foto: Håkan Eklund.

Trots att den hårt exploaterade Solkusten i Spanien inte är något för mig, är den helt ok som högkvarter vid kortare besök. Vägnätet gör att det är lätt att ta sig bort ...  Flygplatsen i Malaga är nära och det är lätt att hitta hyggligt boende i någon av kuststäderna. Enligt uppgift anländer 10 miljoner turister med flyg till Malaga varje år. Statistiken toppas av engelsmän och irländare; många kommer med lågprisflyg för ett veckoslut. Massturistm så det förslår ...

Ändå har förstås ställen som Fuengirola sin specifika charm, speciellt de äldre stadsdelarna med sin smala gränder och sitt överflöd av mysiga små pubar och restauranger, på en del av dem blir man också serverad på skandinaviska. Här finns ju massor med nordbor: mest svenskar men också många finnar och danskar. Åtminstone hördes de språken var man än rörde sig i stan.

Så här såg kvällsljuset ut en kväll på väg till puben, en ståtlig julgran stod en bit till höger - men på "julgransbilderna" finns inte denna fina kvällssky med. Trots att december inte är någon speciellt varm månad här nere, finns det trots allt ljus i överflöd. I motsats till våra gråtrista vinterbreddgrader.

Inlagt 2008-12-10 17:35 | Läst 3344 ggr. | Permalink