FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bubblan på taket


I går fick vi första snön i Åbotrakten och genast lyste det hittills så gråtrista landskapet upp. Också taken ...

Råkade idag passera denna i ett industriområde som i sig ger nostalgiska vibrationer. Just en sån här fick jag som min första "firmabil" när jag våren 1976 muckade från Åbo flottstation och kunde inleda mitt yrkesliv.

En bil som jag kom att gilla; speciellt på dåliga skogsvägar. Den hade ju hög frigång och var "slät" under ... Tog sig fram som en traktor.

Järngatan, Åbo 19 november 2023. Foto: Håkan Eklund. Bild nr 323/365.

Inlagt 2023-11-19 18:56 | Läst 884 ggr. | Permalink
Stark atmosfär i den här bilden!

Och häftigt med slitna Bubblan.
Jag har också kört en "bubbla" på vintern och det jag minns bäst var hur rutorna immade/frös på insidan. Om man satte sej i bilen med två pizzakartonger fick man skrapa vindrutan på insidan vid varje trafikljus.
Hälsningar Lena
Måns H 2023-11-19 22:23
En av kompisarna jag åkte VW med hade ordnat vintervärme. En extra plåt i anslutning till motorn och gummibussningar så att den inte skulle skramla. Det vart bättre värme i bilen. I Nyköping började det lukta bränt gummi. Kompisen parkerade framför rådhuset för att demontera anordningen. Medan han skruvade av bränslekranen backade alla bilar runt om bort. Och så kom brandkåren! Med två bilar!

Brandbefälet kollade läget ihop med kompisen. Tvåan utgår! sa befälet. Pytssprutan, ta hit! Några pumptag så var lågan släckt. Kom med till stationen sa befälet sen till kompisen. Det ordnade sig, kompisen var en hederlig och ordentlig norrlänning.