FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Unik och vacker fototidskrift


En fototidskrift med klass. Omslagsbild: Anna Ulmestrand. Detta är mitt 110:e nummer, fotat i trädgården 17.7.2020. Nr 199/366.

Camera Natura är den enda fototidskrift som jag bemödat mig om att samla på, och jag har precis varje nummer (det första utkom 1995).

Orsaken har med estetik att göra; detta är en av de få publikationer som i sig är en vacker "fotobok". Dessutom är den inte nedlusad med reklam (som många amerikanska/brittiska är).

Man behöver inte ens vara dess mera intresserad av natur för att vara prenumerant, det räcker om man är intresserad av god fotografi och kvalitetstryck. Varje nummer är en fotografisk skönhet i sig. Omslagsbilden ovan talar för sig själv.

Utgivare är Conny Jonsson och redaktör Tore Hagman. Tidskriften kan kollas in www.cameranatur.se

Inlagt 2020-07-17 12:52 | Läst 1553 ggr. | Permalink
Jag har köpt några lösnummer, när något intressant för mig funnits där. Bl.a köpte jag numret där Terjes lodjur slogs upp stort i en svartvit bild i tidskriftens inledning. Då visste man inte/insåg inte att bilden var manipulerad och hopklippt, utan publicerade helt aningslöst. Tror det numret kommer bli en klassiker.
En Mycket bra tidning med fantastiska bilder!

Har själv köpt några lösnummer förra året, då jag fann denna tidning :)
Som sagt bra tidning, jag har lånat den på biblioteket.
En mycket fin tidning med fin layout och bra tryck. Jag brukar köpa något nummer ibland.
Har du verkligen alla ? 1995 nr 2 kolla den.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2020-07-17 20:34
Menar du Willamos fina artikel om duvhök?
Den är fin! Aktuell fortfarande.
- hawk
Sten Björklund 2020-07-17 21:14
Du skrev en gång att det var fyra nr, som saknades. Jag skickade tre. Den fjärde var just den. 2/95 Men kanske har du fått tag på den någon stans.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2020-07-18 13:47
Sten, det är tack vare dig som jag fick serien komplett! Tack än en gång; vilka nummer det var minns jag inte. Minns inte heller var jag hittade nr 2.
- hawk
Tack för intresset; ni som köper lösnummer - prenumerera! En dylik pärla lever inte på lösnummer ...
- hawk