FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Nostalgi och nutid


Globetrottern i granngården. Kimo 26.6.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 178/366.

Det fina med att ha fritidshuset kopplat till rötterna är just detta med rötter.

Som i kväll. Middag hos barndoms- och ungdomskompisen nere vid ån, återkopplingar till våra vilda år som unga, och nuet med alla nya generationer och händelser. Han som framgångsrik företagare; jag med mitt. Och båda är vi nöjda med tillvaron, och det vi fått till stånd. I två olika världar.

Intressant diskussion med kompisens dotter (bilden) som rest runt om i världen och nu jobbar på ett migrationscenter här på hemorten. Bara så fint att se hur unga människor tagit till sig det globala, att reviret är större än våra egna små kulturöar. När kompisen och jag var i samma ålder hade vi knappt ens besökt Sverige.

Och inte kan människor man lärt känna som vuxen, kanske på jobbet eller via gemensamma intressen, ersätta den typ av vänskap/kompisskap som man har med personer man växt upp med. Från början. Med en lång gemensam historia.

Så många minnen.

Inlagt 2020-06-26 23:48 | Läst 1470 ggr. | Permalink
Tack för dina fina ord, det var roligt att träffas och det känns som att det hade funnits mer att avhandla om världen! Är det ok om jag använder bilden du tog på mig t.ex. som profilbild på Facebook? Jag anger dig såklart som fotograf.
Mvh/Maria
Svar från Håkan Eklund 2020-06-30 12:51
Visst får du det!
:-)
- hawk