FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Allt är relativt


Bilfärjan från Kökar hemåt. 18 maj 2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 139/366.

Ibland brukar jag tycka att vårt fritidshus i Österbotten ligger långt från Åbo, dit är det 380 km och det brukar ta 5 timmar i bil med en kaffepaus längs vägen. Jämfört med det brukar jag tycka att Kökar ligger nära, dock tidsmässigt lika långt borta.

Här på bilden ovan väntar vi på att köra ombord på Ålandstrafikens förbindelsebåt som tar oss tillbaka till Åbolands skärgård. Och trots att vi bara behöver köra bil 76 km, kommer det att ta lika länge som att köra till Österbotten, ca 5 timmar. Är det veckoslut och jättelånga köer, kan resan förlängas med flera timmar. Fy för den lede ...

Men skärgård är skärgård: 2,5 h med denna skuta genom vacker ytterskärgård, sen att köa till två olika landsvägsfärjor från Korpo och Nagu till Pargas genom vacker mellanskärgård, för att 5 timmar senare köra in på egen gårdsplan på vår egen ö Hirvensalo i likaså vacker innerskärgård. Det gäller att inte ha bråttom.

Alltså är detta med avstånd relativt.

Trots allt det vackra längs skärgårdsvägen är den livsfarlig med alla rådjur som blivit en "landsplåga" i området. Förutom att de bär med sig massor med fästingar är risken för en krock överhängande.

.

Inlagt 2020-05-18 23:31 | Läst 736 ggr. | Permalink
Avstånd är luriga. Jag brukar säga att jag bor 400 meter från kulturhuset i sthlm, om jag räknar bort tunnelbaneresan :)

Ha det gott! /Thomas