FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En fin överraskning


Från Judys Hantverk & inredning i Gölby, Åland. 3.3.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 63/366.

Vi körde längs småvägar genom ett omväxlande landskap med skogsdungar, åkerplättar, vackra gårdar och en massa tomhet. Inga människor. Vi sökte en keramikverkstad som frun hade tipsats om, som skulle vara öppet. Och stället skulle enligt utsago vara populärt.

"Hur kan kunder hitta hit"? undrade vi.

Till slut hittade vi en skylt, vi var nära, svängde in till ett antal gamla industribyggnader (det visade sig vara ett nedlagt slakteri!) och parkerade bilen. Stegade upp till en övervåning i en av byggnaderna, och ett konstnärsparadis öppnade sig för oss. Alla bruksföremål bara så vackra, kraftiga färger, fina mönster, former - och hantverkaren själv en pratsam och underbar engelsk dam som pratade både svenska och finska. Och en sådan som man instinktivt gillade. Ni vet hur det är, när man ibland träffar människor som genast känns som en man känt hela sitt liv. När man genast hittar den gemensamma frekvensen, intressen, när samtalet bara flyter.

Just en sån var Judy.

Och tekopparna som vi köpte (med fågelmotiv) kommer att utstråla positiv karma, det vet vi redan. Och på tal om fåglar, femton (15) nya årsarter på 1,5 dagar på Åland. Också sådant gläder.

Och i kväll middag hos ett par som vi "återupptäckt", killen en gammal skådarkompis från grå forntid (= början av 1970-talet). Livet är fyllt med trevliga små överraskningar.

Inlagt 2020-03-03 17:19 | Läst 590 ggr. | Permalink