FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Kändes som en vårdag


Med hundra sjungande grönsiskor i klibbalskronorna ovanför, som ljudlandskap. Runsala, Åbo 5.2.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 36/366.

Tillbringade några timmar i skog och mark, gick med ett leende på läpparna efter att ha sett Nancy P riva sönder trumpens printade tal. En höjdare! Har börjat minimera nyhetskoll, läser främst rubriker och bildtexter - allt för att spara energi. Jag har inte längre pappestidningar (endast ett antal högkvalitativa foto- och naturtidskrifter + Suomen Kuvalehti), endast e-tidningar. Och då är det lätt att klicka bort. Så länge världen leds av oborstade och självgoda idioter, är det ingen vits att läsa deras uttalanden, eller påbud. På 1930-talet var det en usel korpral som förvillade sitt folk, som slutade i elände, den som tror sig vara störst nu i världen är inte ens korpral ...

Fick idag norska Natur & foto (där jag har en artikel/intervju med naturfotografen Benjam Pöntinen som är specialist på flygekorrar), och igår finska Luontokuva (där min bok "Samtal i gränsland" recenserades, med verkligt fina ord). Fick också senaste nummer av tidskriften Suomen Kuvalehti där Anna-Lena Laurén hade en läsvärd kolumn där hon försöker lära sina finska läsare att Finland aldrig varit något lydrike till Sverige, utan en del av Sverige fram till 1808-09 års krig. Ofta felaktigt (medvetet eller omedvetet) förvrängt av populister i detta land, som inte varit vakna under historielektionerna.

Inlagt 2020-02-05 12:46 | Läst 818 ggr. | Permalink
Har inte fotat några grönsiskor i år men det finns massor uppe i trädkronorna även här.
Apropå tidningar så har jag inte köpt morgontidningar och kvällstidningar på många år. Det funkar bra utan.
Sten