FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Opålitlig


Soluppgång i vacker tjäderskog. Vörå 7.5.2019. Foto: Håkan Eklund. Nr 127/365.

Hade satt väckning 03.30, vaknade av mig själv kl. 05. Shit. Andra gången det händer. Att mobiltelefonens alarm inte funkade, när den borde.

Ok, hoppade i bilen och körde till tjäderskogen. Förstås var det tyst på tjäder, och inte skrämde jag upp någon heller. Men - nu tror jag att jag hittat spelplatsen. Skall försöka blir kvar en natt i området under veckan.

Och skogen var så vacker i soluppgången. Området är som en nationalpark. Det känns som att vandra i en vackert utsmyckad helgedom, sådana som brukar hittas i Rom, i Paris. Att kalhugga en sån här skog känns som en våldtäkt på Moder Skog. Men det förstår tyvärr alltför få av dem som äger skog, och deras rådgivare. Tyvärr.

För att komma till bilen som står vid en skogsväg måste jag ta mig igenom en ung tallplantering, ok, visst är det bra med växande skog - MEN, den känns inte som levande SKOG, en plantage med monokultur är något helt annat. Det känns som att komma ut ur en katedral och in i en industrihall.

Sjungande dubbeltrast, trädpiplärka, rödhake, taltrast och talltita i tjäderskogen. Äkta skogsarter. Härligt.

Inlagt 2019-05-07 11:52 | Läst 912 ggr. | Permalink
Låter fint med fågelsången! Trist med väckningen..
Hälsn!
Fin bild och precis en sådan miljö man vill se tjädrarna. Två av dom tjäderspel jag känt till såg ut ungefär så där. Nu borta. Man blir verkligen lessen när sånt händer.
Sten
Fint stycke skog! Hoppas alarmet funkar och du får se tjäder kommande natt! MVH Yvonne