FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Andas ut


Hemma, i bersån I *. Hirvensalo, Åbo 11.6.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr /365.

*) En berså (av franska berceau, vagga) är en lövsal eller ett trädgårdsrum av buskar eller träd.

Sitter ute på altanen med ett glas rött, omgiven av grönska och reflekterar över tidens gång.

Kom senaste natt hem från  mitt absolut sista kursengagemang som kursledare (har semester, men en kurs hade blivit framskjuten och måste fixas).

Satt och räknade kilometrar när jag i försommarnatten körde med skolans minibuss; att jag inte går och krockar med någon älg eller hjort innan jag är framme vid HQ under min sista arbetsresa.

Allt gick bra.

I decennier har jag sysslat med vuxenutbildning, både hemma och utomlands, både med synnerligen farliga jobb, och mindre farliga. Och med en härlig blandning av människor, också med "vildhjärnor".

Många gånger har jag i mitt stilla sinne kontaktat högre makter att ingen skall gå och skada sig, speciellt på ställen där det varken funnits vägar eller kontakt till yttervärlden med mobiltelefon.

Och längre bak i  tiden fanns det förstås inte ens sådant ...

Men allt har gått bra, ingen har under mitt "kommando" drullat i bergsbranter eller i stenskravel, eller halkat i havet från slippriga klippor, eller under tusentals körkilometrar hamnat i trafikolyckor eller dylikt, eller under åren med skogsutbildning i u-länder sågat sig i benen eller hamnat under fallande träd eller blivit bitna av farliga giftormar.

Själv var jag en gång nära döden på Fiji när ett träd i en (mahogny-) skog med tät undervegetation slog ner ca 2 meter ifrån mig; en annan gång krockade jag med min motorcykel och flög med huvudet före in i framrutan på en bil (inte mitt fel, bilen i fråga stannade inte vid obligatoriskt stopp ...) och klarade mig utan brutna ben, eller rygg, eller nacke - bara med en lätt hjärnskakning. För att nu nämna några exempel.

Inlagt 2018-06-11 22:11 | Läst 687 ggr. | Permalink
Vackert, stillsamt och begrundande, precis som din text./ Björn T
Mycket fin, både komp o färger! Hils, LO