FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En epok är över


Midsommarblomster vid vägkanten. Kökar 3.6.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr 154/365.

Satt en timme vid havet och studerade svärtornas morgonbestyr. Vindstilla, vackert.  En smäcker kustlabb drog förbi i målmedveten flykt. Från klibbalslunden hördes näktergal, härmsångare, svarthätta och gärdsmyg.

Längre upp i enbusksnåren en höksångare.

På vägen tillbaka till Antons gästhem kom jag på att detta är min sista "officiella" dag på jobbet; resten av månaden semester. Sen Friherre ...

En epok är över; nya utmaningar väntar.

Angående blommorna; skogsnävan kallas för midsommarblomster i Svenskfinland. Bilden tog jag med ett begagnat 300 mm som införskaffats för att lättare kunna fotografera flygande fåglar.




Inlagt 2018-06-03 09:42 | Läst 1257 ggr. | Permalink
Fin sommarbild och lycka till i det nya livet!
Svar från Håkan Eklund 2018-06-03 11:33
Tack! Ser fram emot egna initiativ i egen takt.
- hawk
Härlig sommarbild på det jag alltid kallat midsommarblomster, kul att få veta att det också heter skogsnäva. Förstår att du går i pension - tid förnya aktiviteter. Inte säker på vad du haft för fast jobb, gissar att du även fortsättningsvis kommer vara med i fotoutbildningar och liknande? Men lycka till, du kommer såklart inte vara sysslolösas mkt tror jag mig veta :-) / Björn T
Svar från Håkan Eklund 2018-06-03 11:35
Hej, jag har varit kursledare för en naturfotoutbildning (Specialyrkesexamen), dvs. har lyckats förena jobb med eget fritidsintresse. Har varit en lyckans ost med att antal likadana jobb genom livet, dvs. att få jobba med sånt jag gillat (utbildningsprojekt i u-länder, tidskriftsredaktör, fotokursledare etc.).
- hawk
Lycka till med resten av ditt liv!
Hälsningar Lena
Svar från Håkan Eklund 2018-06-03 18:27
Tack! Allt har sin tid. Jag har varit med om många dylika "milstolpar", eller "vägskäl". Och har aldrig känt minsta nostalgi; det finns så mycket ogjort - att göra. Det viktiga för mig är att det är något som jag känner för, som motiverar.
- hawk
Jag har varit hemma i snart tio år. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig.
Måste tillägga att jag använder namnet på blomman beroende på var den växer. Det har bara blivit så. Växer den på en äng säger jag gärna midsommarblomster. Växer den i skogen blir det skogsnäva utan att jag funderar på varför.
Önskar dig all lycka med fritiden framöver, tror du kommer flyta omkring i samma fotspår som idag.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2018-06-03 18:32
Som många säkert har kommit underfund med, har jag haft den stor lyckan att få jobba med synnerligen trevliga saker, bland trevliga och motiverade människor (främst vuxna) som gett mig mycket. Det enda minuset är att jag varit tvungen att jobba under veckoslut, som gjort att ett normalt familjeliv inte alltid varit möjligt. Frun har rest mycket under veckodagar, jag har varit borta under många veckoslut. Och då hinner man ju inte precis bli trött på en parrelation :-) utan ser fram emot att kunna ha kvalitetstid tillsammans då och då. Det senare kommer jag att njuta mycket av.
- hawk
Härligt! Nu börjar en period när du är din egen herre, njut av varje dag!
Svar från Håkan Eklund 2018-06-03 18:33
I sanningens namn känns det rätt overkligt; jag får väl rapportera om hur det går.
- hawk