FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Slarvigt


Med Buddy i skogen, Hirvensalo 3 mars 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Ännu en dag med snö, minus en grad C - och ett svagt snöfall. Härligt! Gjorde en runda i skogen med Buddy, och han älskar snö! Här är vi ute vid havet, bakom ryggen på mig ligger en del av Östersjön.

Råkade faktiskt ha med en bild av utsikten från denna brant (alltså vid helomvändning, 180 grader)  i norska "Naturfotografen" nr 1/2008 som jag fick idag. Tyvärr har de varken satt ut mitt namn som fotograf, eller någon notering var bilden är tagen ... Slarvigt. Bilden skulle illustrera en liten notis där BioFotos norska ordförande Kai Jensen meddelar att vi i år bildat en lokalavdelning som vi kallar BioFoto Finland. Eftersom jag tagit initiativ till föreningen valdes jag till ordförande. Mera info på www.biofoto.no. Det gäller samma bild som jag har på min blogg den 9.1.2008.

Istället fungerar bilden nu som illustration till nyheten som finns under bilden: "Avdelning Sverige med bildpool"  (här på Fotosidan). Så kan det gå. Personligen har det ingen betydelse för mig, jag har publicerat massor med bilder i olika tidskrifter och tidningar - det är inte det, utan principen att varje bild i samband med redaktionellt material (åtminstone i en fototidning) borde ha fotografens namn utsatt, liksom skribentens. Det slarvar alltför många med, ofta omedvetet.

Inlagt 2008-03-03 13:23 | Läst 7368 ggr. | Permalink