FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Kört över i tiotals år


Domkyrkoskvären i Åbo, 20.2.2008.  Foto: Håkan Eklund.

Egentligen är det värdefullt att "tvinga" sig till att ta en bloggbild per dag, som jag försökt göra en längre tid. Det kan verka löjligt, att alltid försöka hitta en bild, och ibland blir det ju mest bara skräp om varken tid eller ett motivrikt område råkar finnas tillgängligt. Dock hittas en och annan pärla ibland.

Min erfarenhet är ändå den att det är mycket lärorikt att varje dag försöka se i bilder,  som förstås ett proffs gör varje dag - men som glad amatör är nog detta med kamerahantering en liten krydda i vardagen för mig.

Idag var jag rädd att missa bildtagandet, var länge på jobbet, åkte hem i sista ljuset. Hade dock kameran i bilen och tänkte att kanske jag hittar något längs vägen. Hann bara köra några hundra meter när jag ser det fina kvällsljuset i kullerstensgatan utanför domkyrkan.

Parkerar bilen och stegar ut för att kolla läget. Beundrar de fina tunga och kvadratiska stenarna räfflade av bilarnas vinterringar - och hittar en sträng med runda stenar, där någon ledning tydligen dragits. Här har jag dagens bloggbild, tänker jag och knäpper.

En bild som jag kört över med bilen i tiotals år ...

Inlagt 2008-02-20 21:11 | Läst 6997 ggr. | Permalink
Det är väl en bra sporre att tvinga sig att fota lite?? Och ofta finns ju motiven där.. det visar du ju tydligt i din blogg varje dag..
//Micke
Svar från Håkan Eklund 2008-02-20 21:38
Det är alldeles sant, Micke - en sporre att lära sig söka bilder i det mest elementära ...

h. Hawk
Kan tänka mig att det är en utmaning. Kanske är det så att man själv är det största hindret. Man vill gärna lägga ribban högt och varje bild ska vara så fantastiskt bra och gärna vara bättre än den förra. Då är det lätt att man med långa kliv och blicken fästad mot horisonten missar alla fina motiv omkring sig.

Dina stenar är enkelt och vackert, tycker jag.

/Gunnar
Svar från Håkan Eklund 2008-02-21 05:05
Det är som när man är på resa, när man mest fokuserar på "horisonten och de stora motiven", och glömmer allt annat. Hemmakring tvingas man titta noga på allt, för att hitta något överhuvudtaget - känns det som.

h. Hawk