FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När det flyter II


Vid min skogsstig. Hirvensalo, Åbo 30.10.2016. Foto: Håkan Eklund. Nr 304/366.

Detta med flyt är ett intressant kapitel. Igår hade jag deadline för min månatliga kolumn för Vasabladet, som jag inte haft tid och inspiration att skriva, i tid. I går hade vi bostadsbolagets  "gårdstalko" (talko = frivilligt/gratis arbete - finns inget bra ord på svenska ...). Vi krattade löv (i miljoner), beskar träd och buskar och annars bara gjorde området runt våra två radhus klara för vintern. Och sen gällde det att hälsa på svärmor, och åka på Willamos bildvisning i grannstaden.

I kväll satte jag mig vid datorn och började skriva. Och det blev flyt direkt. På en timme hade jag kolumnen klar, mycket tack vare att jag i många dagar mentalt planerat innehållet, i mitt huvud.

Att skriva handlar om en process som består av många små delar. Som att tänka när jag går en timme i skogen varje dag, förbi den lilla våtmarks"potten" i skogen på bilden ovan.

Inlagt 2016-10-30 20:27 | Läst 3739 ggr. | Permalink
Att skriva är en process, håller helt med även om jag bara skriver då och då och bara för skojs skull. Ofta har jag flera tankespår i huvudet och skrivandet kan starta först när jag bestämt mig för ett av spåren. Andra gånger har jag inget spår alls, det kommer "av sig självt" när jag tittar på en bild/ Björn T
Svar från Håkan Eklund 2016-10-31 08:24
Hjärnan är en intressant "maskin". Som dock går att "styra" en aning ...
- hawk