Advertisement
FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Odjur


Odjur i snön, Hirvensalo 3 februari 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Tog en massa skogsbilder idag, passade på när det för en gångs skull fanns gott om snö i träden. Ett sånt här snöväder brukar inte hålla så länge här i SW Finland.

Snavade över ett odjur som lurpassade i snön, ett torrträd på marken som alldeles tydligt studerade mig från ett kvisthålsöga ... Såg  egentligen ganska lustigt ut.

Läste nyss korrektur på artikeln "Bland fågelendemer på Madeira" som jag skrivit för Finlands Natur (vår motsvarighet till tidskriften Sveriges Natur) och är riktigt nöjd med bl.a. en bild av den endemiska madeirakungsfågeln som jag lyckades fota med mitt makroobjektiv (ok - 100 mm är ju ett litet tele ...).  Eftersom jag bara tog med detta objektiv, hade jag liksom inte  förväntat mig fågelbilder överhuvudtaget.

Det var egentligen i samband med artikelskrivandet och dit tillhörande bildsökande som jag märkte att jag faktiskt hade en bild av denna pyttelilla fågel. Jag stod nära ett trädljungbestånd uppe i bergen där jag hörde fågeln födosöka, den kom fram för några sekunder - och det var allt som behövdes. Sen drunknade den i bildskörden, och glömdes  bort.

Har kommit några centimeter snö till i kväll här i Åbo, hoppas att det ligger kvar ännu i morgon.

Inlagt 2008-02-03 20:40 | Läst 8199 ggr. | Permalink