FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

I sumpskogen


Ingen vanlig syn. Åbo 8.4.2016. Foto: Håkan Eklund. Nr 99/366.

Skulle en vanlig skogsägare ha en sån här skog, skulle säkert myndigheterna börja höra av sig ...och det skulle tisslas och tasslas om slarvig skogsägare. Här skulle det ju behövas diken, att inte granskogen ruttnar på rot. Som den gör.

Tack och lov är inte detta en industriskog, och naturen får ha sin gång. Och det är fågelrikt. Det är sådan här områden som vårt skogsekosystem skulle behöva mera av.

Hittade en möjlig sparvhök häckning i området; får kolla upp läget under våren.

Inlagt 2016-04-08 21:20 | Läst 779 ggr. | Permalink
När jag talade med kyrkans förvaltare sist ifrågasatte jag varför dom grävde sönder hygget. Marken är så blöt att vi måste dika ur annars växer det inte. Jag kan peka ut många liknande ställen på Kyrkans och Korsnäs marker som dikats. Det får inte finnas sådana här surdråg i skogen.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2016-04-09 09:25
Ja, det visar hur lite man förstår ekologiska system, allt skall bara anpassas till maximal ekonomisk vinst. Det är ansarslöst att skog som ägs av församlingar, av kommuner, av staten (= av folket) - endast innehas i vinstsyfte. Det är att lura folket på rätten till sitt naturarv. Som tillhör alla. Skogen ovan ägs av staden, ligger intill ett gammalt odlingsområde som tillåtits bli till ett våtmarksområde = idag ett fågelparadis som gläder många. Mycket lättillgängligt och frekventerat.
- hawk