FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bra bok dålig titel


Läsdag. Åbo 6.3.2016. + 1 C. Foto: Håkan Eklund. Nr 66/366.

När vädret är urtråkigt, grådaskigt och helt enkelt uselt - kan man med gott samvete använda timmar till att läsa i en bekväm soffa, eller i varsin soffa, mitt på ljusa söndagen.

Som idag. Frun läser en rolig och positiv bok, jag läser en dokumentär om en massmördare ... Det senare är inget ämne som speciellt intresserar mig, jag är mera intresserad av hur man skriver en bok i detta ämne.

Det gäller Joakim Palmqvists bok "Äventyr i Svenssonland. Seriemördaren Peter Mangs" (Bonnier Pocket, 2016). Hittills har jag sträckläst 238 sidor, har drygt 100 sidor kvar.

En skrämmande historia om en missanpassad, störd ensamvarg som ser samhällsetablissemanget som en fiende och finner ett nöje och en utmaning att börja putsa bort vissa  typer. Har ännu inte kommit till stället där det visar sig hur polisen kom honom på spåret.

Det enda som stör mig är titeln "Äventyr i Svenssonland"; vem har kommit på en sån missvisande och urusel boktitel? Det skulle ha räckt med den andra "titelhalvan", men den är kanske inte speciellt säljande. Men "äventyr" ... det är inte äventyr som boken handlar om, utan om en sjuk dråpare ...

PS. Boken är läst, den var mycket intressant och välskriven. Men att hitta en dylik seriemördare visade sig inte vara alldeles lätt ...

Inlagt 2016-03-06 18:47 | Läst 641 ggr. | Permalink
Lyssnade på boken och tyckte att den var bra. Håller med om att titeln känns lite skum.
//Tommy