FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Många prostituerar sig


Men at work. Biskopsgatan, Åbo. 6 mars 2014. Foto: Håkan Eklund.

Detta är ju inget nytt, alltså detta med att statsmän och regeringar metodiskt ljuger "mitt upp i ansiktet". Som Putin & co just nu bjuder på. Men de är inte ensamma. Samma skit och lurendrejeri har ju USA, UK och en massa andra stormakter också gjort under de senaste decennierna; liksom alla korrumperade u-lands ledare från Afrika till Asien som gör det hela tiden ...

Och historieböckerna är till bredden fyllda med dylika asgamar.

Men resultat är på många sätt förödande, man kan ju inget annat än tappa både respekt och förtroende för alla dess "skitviktiga kritstrecksrandiga" till politiker och statsmän som lurar oss alla och inte ryggar för att låta människor lida och dö för deras härskarlust. Om de skulle ha förstånd att skämmas, borde de göra det. Men det gör de inte, trots att de har blod på sina händer.

Åtminstone jag har nog ingen respekt för dylika, oberoende av vilken hög position de besitter, och vilket land de än representerar. Och ju högre ställning de har, desto större är skadan de gör.

Tack och lov att det finns journalister och fotografer som med risk för livet försöker avslöja alla dessa skrymtare, men de putsas ju metodiskt bort av makten - de som blir kvar "prostituerar sig med maktapparaten" och förlorar därmed sin trovärdighet.

Nr /365.

Inlagt 2014-03-06 15:28 | Läst 2050 ggr. | Permalink
Du har helt rätt i det du skriver! Hälsn, LO
Läste en gång ett citat som tyvärr stämmer in på en stor del av makthavare och statsmän "Politiker är människor som är så hårdhudade att dom kan stå upp utan ryggrad".
På en del kan detta uttalande stämma in.....men man ska inte generalisera för mycket. Åh, andra sidan "makt förblindar" ! Detta tycks nästan alltid bli fallet
Personer i prominent ställning som har kvar hjärtat hos fotfolket och inte verkar bara för egen vinnings skull är sällsynta men några finns det.
Jag tror inte mycket på centralstyrd makt utan mer på den decentraliserade levande makten hos den stora massan.Sociala medier som t.e.x. Facebook och andra internetforum har också gjort detta mer möjligt och det är något som makthavarna måste ta med i beräkningen. Människor måste också våga och orka engagera sig mer och inte bara skylla allt på någon annan att världen inte är som man önskar. Komplext men intressant!

//Kirsten