FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Vackrast i världen


De vackraste. Hirvensalo, Åbo 16.2.2014. Foto: Håkan Eklund.

Man kan ladda upp för en intressant ishockeymatch på många olika sätt. Mitt sätt just nu är gammaldags amerikansk jazz, en insprirerade fotobok och en sval öl i favoritfåtöljen. Sen blir det en adrenalinkur med Canada-Finland några timmar framåt.

Jag utgår ifrån att Canada vinner - men är ändå nyfiken på hur Lejonen klarar av giganterna från ishockeyns hemland. Och om vi klarar av matchen med hedern i behåll. Ännu är det ju inte "kniven på strupen-matcher", tack och lov. Det håller väl adrenalinnivån på en överkomlig nivå.

Bilden ovan från i morse; björken är en av mina favoritträd. Det finns få träd i hela världen med vackrare stammar, det tänker vi nordbor sällan på.

Inlagt 2014-02-16 17:43 | Läst 1653 ggr. | Permalink
Björkstammar i snö, du har så rätt.
Hälsningar Lena
Svar från Håkan Eklund 2014-02-16 20:33
Jess, de är bra så fina.
- hawk
Det är just nu paus och man kan konstatera att Finnarna har chansen.
Håller med att björken är ett av de finaste träden. Har några platser som jag alltid stannar till vid för att fota de vackra stammarna. MEN det är väldigt mycket ljuset som spelar in. Tycker annars mycket om aspen, särskilt på våren och hösten. Besöker ofta Gysinge där aspen och eken är talrik.
När jag var i Jyväskylä i början av 80 talet besökte jag en blomsterhandel där det fanns en bonsai bestående av en aspskog 30 x 70 cm. Det vackraste blomsterarrangemang jag sett. Finast är det ändå i naturen.
Matchen är just slut men chansen att gå vidare finns ändå kvar.
Sten
Svar från Håkan Eklund 2014-02-16 20:33
Ok, kanadickerna fixade ett avgörande mål i förlängning. Lika bra så (jag gillar inte matcher där straffläggning avgör). De var ändå bättre. Men utvisningen i början när de gjorde mål var Crossby-teater och dåligt domarspel. Tyvärr. Det finska målet i andra perioden var bara så läckert!
- hawk