FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Idrott är god underhållning


Det lilla landskapet. Åbo 12 februari 2014. Foto: Håkan Eklund.

Njuter just nu av god OS-ishockey (Sverige-Tjeckien) bekvämt i fåtölj med en sval öl som smakar extra bra efter gym och bastu. För mig är idrott god underhållning och nu i OS-tider betar jag av det mesta.

Det som irriterar ibland är all nationalism där många inte kan njuta av goda prestationer om inte det egna landets deltagare klarar sig i medaljstrider. Lika irriterande är alla sportjournalisters upphaussade förväntningar och "förhandsbokade" medaljer som inte är mycket värda när det handlar om så små marginaler som det ofta gör i stortävlingssituationer.

Jag brukar jämföra idrott med en koncert, god teater eller annan god underhållning. Skillanden är dock att i de senare fallen behöver man inte utse vinnare, och ändå njuter man i publiken. Just så betraktar jag idrott, som god underhållning.

Visst stiger adrenalinnivån om någon från eget land klarar sig bra i spännande fight, men det är inte en förutsättning för att jag skall njuta av idrott.

Det är många som skulle ha mycket att lära av idrottare, hur man fokuserar på ett visst mål och offrar massor av tid och energi på metodisk träning, för att komma närmare målet. Skulle vi i privatliv och i arbetsliv vara lika fokuserade, envisa och engagerade skulle vi komma långt.

Snön på bilden ovan kom på morgonnatten och låg kvar en stund på morgonen. Nu är allt bortsmält igen.

Nr 43/365.

Inlagt 2014-02-12 18:54 | Läst 663 ggr. | Permalink
Ja det är en fin match! Gillar din bild också! Hälsn, LO
Svar från Håkan Eklund 2014-02-13 20:19
Av någon anledning är nog ishockey en njutbar sport för bänkidrottare; det händer något hela tiden, och det finns gott om tid!
- hawk
Vi danskar har det lättare här på vinter-OS - för vi kan njuta av alla nationernas deltagare :-) Vi har bara en liten chans med våra curling laget.
Annars håller jag helt med dig - speciellt om  sportjournalisterne.
Hälsningar Erik / DK
PS: Grattis med ishockyen. Och vi vann mot Sveriges världsmästare för män curling - Juhu Juhu - nej, nej, lugna ner Erik :-)
Svar från Håkan Eklund 2014-02-13 20:21
Håll flaggan högt bara, Erik (också jag heter Erik, t.o.m. som första namn, dvs Erik Håkan ...)
- hawk