FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Den mediala tjugotaggaren


Mitt på dan. Åbo 7 januari 2014. Foto: Håkan Eklund.

Vinter, hällande regn och ett evigt halv- eller helmörker är ingen höjdare precis. Det är nu som agnarna skiljs från vetet, dvs. vem som klarar av att mentalt "avfokusera" sig på vädret.

Ikväll när jag gick ut med hunden väl skyddad av regnkläder (och såg värmen från alla mysiga vardagsrum med teven påslagen) sände jag en varm tanke till alla olycksbarn som sitter i en massa flyktingläger, bl.a. i Mellanöstern. En del har fått grönt ljus för att få komma till Finland, men de flesta kommuner vill inte ta emot flyktingar!!

Lägre än så kan knappast beslutsfattare och deras "hejarklackar" sjunka. Själviskt och ynkligt! Kanske någon organisation kunde ordna en gratis vecka i ett flyktingläger för dylika människor, att få uppleva mångens verklighet? - som ofta är förorsakad av andra beslutsfattare/makthierarkier i de krigsförande länderna - också de kunde prova på fattigdom och missär ...

I våra trygga miljöer har vi energi att ägna oss åt petitesser och andra  typer av fåniga armbrytningar, som den om Paul Frigyes bok ”Höjd över varje misstanke” där Jan Guillou med våld skall hängas ut.

Skrattar gott åt JG:s jämförelse med trofévärdet:

http://www.dn.se/dnbok/guillou-boken-ar-raddningslost-forlorad/

– Det ena är att jag ofta, och ibland kanske för högljutt eller aggressivt, kritiserat avarter inom journalistiken. Det andra är naturligtvis att jag har ett trofévärde. Jag är ingen jävla tiotaggare. De som säger det vet för lite om jakt. Jag är en tjugotaggare.

Precis så är det. Framgång baserat på målmedvetet hårt arbete skapar avundsjuka i de flesta kretsar; så ynkligt enfaldig är människan.

Nr 7/365.

Inlagt 2014-01-07 18:08 | Läst 980 ggr. | Permalink
Instämmer - både om Finlands pinsamma flyktingpolitik och om det ynkliga påhoppet på Jan G. Men han är bra på att försvara sig, har nog sällan sett en sådan medial kollaps i direktsändning som i på SVT i morse!
Mvh
/Johan E
Läste om boken i morse, vad jag inte förstår är att Jan G. överhuvudtaget ställde upp på alla intervjuer tidigare, bokens syfte borde väl han ha genomskådat i ett tidigare skede. Men man ger sig nog inte på Guillou ostraffat, han är en tuffing. Hälsn, LO
Mycket bra inlägg och en spännande bild!
Hälsningar
Jon Anders
Ja, vissa jakthistorier är riktigt underhållande. Pinntjurar ska inte stångas med tjugotaggare ;-)