FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Varg på myren


Varg över myren, Kuhmo 9.9.2007 kl.07.10.  Foto: Håkan Eklund.

Det är tidig morgon. Jag har länge studerat en havsörn som sitter i en grantopp i skogskanten och tittar över myren, de häckar inte här utan kommer från Vitahavskarelen i Ryssland.

Några korpar klonkar från skogen intill. Jag tittar genom en av gluggarna från mitt ensliga lilla gömsle och varseblir en rörelse ute på myren. Varg! Det är troligen pappan (?) som är på väg tillbaka till högkvarteret; en stund senare kom honan (?) - och de försvann småningom in i skogen mot Ryssland till.

Dessa vargmöten (lördagkväll och söndagmorgon) lever jag länge på; detta är ett fragment av taiganatur såsom den en gång i tiden var - innan människan tog över. Och började hata så mycket ...

Inlagt 2007-09-10 14:29 | Läst 8781 ggr. | Permalink
Wow ... fina bilder (såg de övriga om varg också).
Hur nära ligger du här ... vilka gluggar har du?
Svar från Håkan Eklund 2007-09-10 19:54
Svårt att bedöma avstånd på öppen myr, jag använde 500 mm, ljuset var superdåligt, men i Photoshoppet gick det att få fram en ljusare version av ett urmörkt orginal ...

Det handlar nog om många hundra meter.

Mvh Hawk
Otroligt häftigt med dina vargar på myren. När jag ser bilderna kan jag föreställa mig känslan av upplevelsen. Jag har själv haft turen att se varg i Övermark (Närpes) för 3 år sedan. Tyvärr inte i den orörda skogen utan i bebyggelse. Ett magert ungdjur men våra blickar möttes ett par magiska sekunder som jag aldrig glömmer.

Bästa hälsningar

Magnus