FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Varje människa vill bli noterad


Riksdagsvalet närmar sig. Åbo 13.4.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 103/365.

"Varje människa vill bli noterad" konstaterade en radioröst ur ett diskussionsprogram strax innan jag parkerade bilen idag. Så sant.

Detta gällar alla, både "onda och goda". Den som inte får uppmärksamhet via något positivt och konstruktivt, kanske går över till det motsatta, det negativa och destruktiva.

Troligen är detta också drivkraften till all personligheter på bildaffischerna ovan, som jobbar hårt för att få tillräckligt med röster, för att komma in i riksdagen, eller bara för att hjälpa till att samla röster för det egna partiet! Till det krävs det massor med motivation och energi, och där det minsann gäller att "bli noterad"!

Notera (den som har falkögon ...) att det bara finns svensk text på en affisch, trots att Åbo officiellt är en tvåspråkig stad. "Nära dig" är Svenska folkpartiets slogan. Killen på plakatet är Stefan Wallin, som bl a suttit som försvarsminister i en tidigare regering, där han vid ett tillfälle blev helt utfrusen av "halva Finlands politiska etablissemang" för att han i samband med en "sparkampanj" var tvungen att lägga ner en del finska arméförläggningar, men sparade den enda svenskspråkiga (Nylands brigad i Dragsvik) som han fick mycket skit för.

Nu när det planeras en massa försvarssamarbete mellan Finland och Sverige är just Nylands brigad en viktig kontaktlänk med Sverig, åtminstone språkligt sett.

Wallin har också varit en viktig "mecenat/supporter" för det jobb som jag gör (redaktör för en finlandssvensk tidskrift som i fjol var nedläggningshotad ...). Steffi Wallin är en kille som slår vakt om vår kustsvenska kultur, som jag då och då brukar växla några (svettiga) ord med på gymmet.

Observera, detta är inte valreklam, bara några subjektiva åsikter om en politiker som jag personligen gillar.


Inlagt 2015-04-13 11:45 | Läst 1278 ggr. | Permalink
Lite speciellt med ett samhälle som är tvåspråkigt, förstår att det kan vara en grogrund för dispyter o konflikter. Skönt du hittat en politiker som du har förtroende för, det är inte så vanligt alltid. Må gott, LO