FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Upp och ner


Spegling. Nåtö, Åland 14.10.2012. Foto: Håkan Eklund.

I väntan på färjan tillbaka till Åbo igår kryssade jag runt i olika områden på det naturfagra Åland. På vissa ställen är det otroligt vackra skärgårdslandskap som öppnar sig från vägbankar och broar - men där kan man inte stanna! Tyvärr. Och så är det på många platser i världen. Just när man ser bilden kan man bara inte ta den.

Våra samhällen styrs ju av en massa specialister med ansvar för smala segment, där helheten kommer i andra hand. Trots att turismen skulle dra nytta av "cykel- och fotovänliga" vägar och broar är det inte något som vägbyggnadsingenjörer tar hänsyn till. De har sina uträkningar hur de enklast och billigast bygger en väg för biltrafik, det är deras uppgift. Därför blir det som det blir.

På bilden ovan lyckades jag parkera en bit innan vägbanken började och hittade en del motiv. Såg bärrika havtornsbuskar, men dessa kunde jag inte nå utan gummistövlar. Havtorn som hittas på Åland och längs västkusten i Finland (och i Roslagen) saknas i Åbolands skärgård, av någon underlig anledning.

Observera att bilden ovan är svängd upp och ner ... (speglingen gjorde en mjukare bild).

Inlagt 2012-10-15 11:28 | Läst 2072 ggr. | Permalink
Härlig bild! =)
Svar från Håkan Eklund 2012-10-15 17:48
Härlig miljö!
- Hawk
Åland är härligt, speciellt om man har båt! Fin bild!!
Vilken spegling, Jag tittade en lång stund innan jag läste att den faktiskt var vänd upp och ner.
Hälsningar Lena
Kiva Miljö, bra fångat. Först när jag tittade hastigt så såg inte att den var upp och ner, men sen när man tittar ordentligt så märker man det att bilden är upp och ner. Jag tycker att bilden vinner på att vara upp och ner! Man kunde använda massor tid att fota Åland. Hälsningar Peter