FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Tropisk känsla


Naturen tar över. Evijärvi 25 juni 2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 177/366.

Jag minns så väl när de på radion sade: "It is going to be a cooooool night" om temperaturen gick under plus 28 C på Fiji. Det var under regnperioden, när det var aningen svalare.

Med det superhögtryck som vi nu har, med + 32 C idag vid stugan, och nästan vindstilla, börjar det kännas rätt tropiskt. Och kul är det, eftersom vi vet att det inte blir alltför långvarigt. I Kronoby, en trekvart norrut, var det 32,7 C = årets varmaste dag.

När detta skrivs, en timme innan midnatt, är det ännu + 24 C. Såååå skööönt.

Gjorde idag en halvdags roadtrip från kusten in till det finska Finland, kollade in svarttärna i Evijärvi (insjö, där de häckar) och fick en mindre hackspett häckning som bonus. Högljudda ungar i sin "håla" i en asp, inte långt från den övergivna strandboden ovan.

Inlagt 2020-06-25 21:41 | Läst 861 ggr. | Permalink
Vad kul med lite gissningar! Tack för det! En del har också gett kommentar till bilden, tack också för det (den är f.ö. något uppdaterad i redigeringen nu).

Några kom mycket nära i sin gissning.

Och en hade alla rätt! Men tyvärr kan jag inte ge något efterlängtat hedersomnämnade där eftersom det inte var fråga om en gissning.

Så Lars hade alltså rätt. Han kunde få fram att det var Nikon Z7 med "kit" objektivet 24-70 f/4. Men hur du Lars kunde få fram exif vet jag inte, var det nåt särskilt program du använde?

I morgon tänker jag i min blogg förklara varför jag valde just Z7, och varför jag inte valde en del andra.
light 2020-06-25 22:59
Hur i hela världen hamnade min kommentar här? Den hör hemma i min egen blogg som svar på andras kommentarer. Och här i just detta blogginlägg har jag aldrig varit, utan det var Göran som god nog upplyste mig om att den hade hoppat hit. FS - skärpning!
Vilken läcker bild Håkan, underbart ljus!
Trivs också väldigt bra när det är varmt. Och gott!
//GöranR