FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Tillbaka till det enkla


Mitt utekök på Pandrosbacken, juli 2007. Foto: Håkan Eklund.

Medan de flesta försöker utrusta sina fritidshus till tänderna, dvs. att göra dem till kopior av bekvämt permanent boende - går jag motsatt väg och försöker hålla mig till de mest enkla rutiner, som att göra mat på glödbädd (observera potatisgrytan uppe till vänster, halsterjärnet för köttgrillning till höger) som här - med gräddning  av plättar på resterna av en glödbädd för grillning (och potatiskok).

Och inne i huset vill jag varken ha rinnande vatten eller electricitet ... Härligt och mysigt, och sen så har man ju något att göra - allt tar sin tid.

Vad är mysigare än att duscha (från en mobil "fältdusch") utomhus i solen en sommarmorgon; är det regnigt och kuligt blir det till att värma vatten i en stor bykgryta i gjutjärn - och sen ta en snabbtvätt.

Idag börjar de flesta människor vara så bortskämda med bekvämt urbant leverne, att många inte längre kan gå tillbaka till basic technology ...

Också här utanför vår radhuslänga på ön utanför Åbo har jag en likadan "Kalaharigrill", en vacker ring med stenar och ett antal stora fina hopfällbara halsterjärn från Sydafrika. Någon gas- eller elgrill i plåt (de flesta ser dessutom hemska ut) kommer jag aldrig att köpa!

Inlagt 2007-08-10 15:22 | Läst 9114 ggr. | Permalink