FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Svag för Terjebilder


I skymningen, Hirvensalo. 28.12.2008. Foto: Håkan Eklund.

Erkänner att jag har en viss svaghet för "måleriska Terjebilder"; det är bara så intressant att prova på med att skapa oskärpa i olika ljussituationer. Här är jag på väg tillbaka från storskogen med hunden, solen har gått ner och det skymmer i markerna.

I bakgrunden en öppen glänta som är vit av rimfrost i gräset. Egentligen är det en gammal  åkerlapp som håller på att växa igen. I ändan av åkern (intill landsvägen) står ett gammalt övergivet hus där troligen småbrukaren i tiden bodde, nu tror jag att det bebos av en ensam "eremit-alkis". Brukar se honom då och då.

Uthuset håller på att ramla i bitar, men huset ser någorlunda beboeligt ut. Det kom rök från skorstenen när jag passerade, antar att eremiten var hemma. Honom skulle jag gärna fotografera nångång, han har långt skägg och ser ut som en riktig gammaldags luffare.

Markerna och  byggnaderna ägs troligen av staden; en vacker dag finns väl här en massa moderna radhus. Tyvärr. Det är det som kallas utveckling, som oftast blir sterilt och alltför präktigt för att kännas äkta.

Inlagt 2008-12-28 21:55 | Läst 7470 ggr. | Permalink
Måleristisk vacker bild med fina färgskiftningar och ljus.Du har lyckas väldigt bra med ditt svep med kameran.Snyggt.
Mvh
Maria
Vacker bild..jag lider själv av samma "svaghet" :)
Mv/Gunte..