FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Som den bästa vårdag


Klibbalens sista resa. Runsala, Åbo 13.2.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 44/366.

Var uppe i ottan och inom höravstånd till ett gammalt berguvsrevir, där de hördes i februari i fjol. Andra morgonförsöket. Har också några kvällsförsök, men kammat noll.

Månljust, minus ett, lungt - alltså perfekt. Men nej, bara ett jävla trafikbrus från motorvägar och trafikleder. Sen hörde jag ett svagt tutande på avstånd, från en grandunge, tänkte på hornuggla. Gick närmare, men nej - skogsduva! Dock årets första.

I gryningen till ett hackspettområde, söker fortfarnde både vitrygg och mindre hackspett. Gott om trummande större hackspettar, och en gråspett på avstånd. Gott om sjungande blåmesar och talgoxar. När solen gick upp kändes det nästan som vår. När det borde vara vinter. Man får väl anpassa sig.

Inlagt 2020-02-13 19:23 | Läst 812 ggr. | Permalink
Sådana här vattensamlingar fanns det gott om i "min" skog. Nu är dom borta med alla dikningar. Man har t.o.m. grävt igen många lekplatser för grodor.
Hornugglan kan vara svår att lokalisera. Hörde en och gick mot den. Gick inte långt men då hade jag passerat den. Har ett par nära här hemma men har ännu inte kollat upp dom.
Sten
Det är nåt visst med förmultnande trädstammar, fint med den tunna snön också, hälsn, LO