FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Skyltbilder


Tallskogen vid Achladeri, Lesvos, sommaren 2007. Foto: Håkan Eklund.

Under resor älskar jag att fotografera skyltar, affischer, skyltfönster, registerplåtar etc.; detaljer som berättar mycket om ett samhälle.

Bildmässigt  passar de in i vilken bildhelhet som helst och med sitt intensiva budskap slår de nästan alltid de mest strålande "utsiktsbilder", som oftast är mera spännande i verkligheten än på bild ...

En bild betyder också något annat för fotografen än för alla andra bildskådare, oberoende om det är en detaljbild eller inte.

För mig och sonen Robert betyder den här hagelpepprade skyltbilden hetta, svett, dammig tallskog, brant terräng och en okuvad önskan om att få syn på en av Europas mest sällsynta fåglar som häcker just här, i tallskogen vid Achladeri vid Kallonivikens södra sida på ön Lesvos. Det handlar om Krupers nötväcka (Sitta krueperi) som häckar i Turkiet, och här ute på ön Lesvos (enda stället inom EU).

Vi försökte i fyra timmar en morgon/förmiddag i juli, i 40 graders hetta, utan resultat. Det får bli en vårresa, när de är stationära på häckplatsen.

(93)

Inlagt 2007-08-20 21:01 | Läst 7978 ggr. | Permalink