FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Servicebenägenhet - en bristvara


Tråkig utsikt från mysigt café. Åbo 18.9.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 262/366.

Tillbringade förmiddagen i vacker skog i skönt höstväder. Efter stormen kändes det nästan overkligt med vindstilla väder. Tog en del bilder, men de kändes alltför "vanliga". Ljuset var inte gjort för fotografering (alltför vackert ...).

Frun kände till ett mysigt bageri-cafe´ längs vägen hem. Ett lokalt, hemtrevligt ställe - förutom att den unga  (vackra) tjejen bakom disken borde ha bytts ut. Minlös och intetsägande - utan att förstå hur ett servicejobb skall hanteras, som hon var anställd för att sköta.

Tyvärr ett alltför vanligt problem i detta land.

Inlagt 2020-09-18 19:15 | Läst 994 ggr. | Permalink
Nej många tar inte jobbet på allvar. På väg hem från Jokkmokk stannade vi på Sibylla, minns inte var. Örnsköldsvik kanske. Tog mos och köttbullar till lillflickan som är lätt att äta för henne. köttbullar som var stenhårda som kolbitar. Att man inte ser det innan man sätter fram det på bordet och tror någon vill ha dom köttbullarna. Vi fick nya men där stannar man inte mer.
Var i Västerås en gång. Bredvid oss satt en familj med flera barn. Tjejen som tog beställningen satte sig bredvid barnen och förklarade var rätterna innehöll. Vi måste naturligtvis berömma henne och ge lite extra dricks även om familjen bredvid inte var några vi kände.
Sten
Bara alltför trist med såpass robotiserad personal. Å andra sidan så röstar en ju med fötterna - Trist bemötande, glest mellan besöken, eller hur?

Vackert med persiennerna. Fonssagrives är inte svårt att spåra i erfarenheterna. Men det är väl möjligen snarare medel än mål?

Tycker bättre om persienner när de (rent objektivt) kan spåras på en kurvig kvinnas kropp, men det är väl möjligtvis bara en åsikt bland andra:)

Hyvää iltaa Håkan!

Allt gott!
//Morgan
Hej Håkan.
Trevligt med en promenad i skogen.
Jag gillar ditt foto med solljuset gennom persiennerne.
Vi känner till denna typ av personale här i DK. Man overvejer att vill säga något riktigt obehagligt til dem, för att se deras reaktion - om de har någon.
Med många vänliga hälsningar från Erik.