FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Om att minnas


Spindelnät i morgonsol, Hirvensalo, Åbo 9.9.2011. Foto: Håkan Eklund.

Det här är en bild som egentligen inte borde finnas, om inte fotografen i mig skulle ha protesterat.
Jag gick ut på den sedvanliga morgonpromenaden med hunden, tog ingen kamera med - men efter några hundra meter ångrade jag mig. Såg nämligen detta spindelnät, i motljus, fylld med dagg ... och då måste jag bara vända för att hämta kameran. Så det bidde en bild ...

Har tillbringat veckoslutet med fru A:s rikssvenska kusin (bor i Lund; de är släkt med det gamla svenska kungahuset...) som kom på besök till Åbo, och det har varit en enda tidsresa.
Det är ju alltid lika fascinerande att inse hur olika man minns gemensamma upplevelser, speciellt om de ligger långt bak i tiden.

Det blev en diskussion om Fijiöarna (kusin Patrick gästade oss strax innan militärkuppen 1987) , och se - då plockade jag fram vår gamla gästbok och då belv det ordning på datum och allt.

Samtidigt blev jag helt begistrad av att bläddra och läsa i gästboken som jag inte tittat i på många herrans år; så många minnen, så många människor och ansikten som plötsligt dök upp. Helt underbart. Som bekräftar en av mina många "teser", nämligen att de bästa dokument som finns är brev, dagböcker och gästböcker ...


Inlagt 2011-09-11 22:26 | Läst 2260 ggr. | Permalink