FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När det undermedvetna formateras


Kortaste dagen, men ljusaste på länge. Runsala, Åbo 21.12.2017 kl. 15.15, när solen gick ner. Foto: Håkan Eklund.  Nr 355/365.

Har satt igång min traditionella julstädning  av mina boksamlingar (sorterar och torkar damm) som fyller alla väggar i två rum. En mera trevlig, färgstark och positiv inredning får man leta efter.

Flera tusen titlar hittas i hyllorna: fotoböcker, natur, histora - dominerar; borde räkna igenom antalet någon gång. Plockade ut ca 4o böcker i kväll som jag donerade till biblioteket i det äldre boende där svärmor håller till.

Men det är lätt att bli kvar med någon intressant bok, just nu blev jag fast med boken "Vildarna finns i väst"(1951) av Eric Lundqvist (1902-1978) som har varit något av en förebild för mig.

Han var jägmästare som tillbringade en stor del av sitt liv i tropikerna, och han skrev alltid så vackert om lokalbefolkningen, som smittade av sig och formaterade mitt undermedvetna som delvis gjorde att jag anammade samma attityd under mina sju år i fältprojekt bland lokalbefolkningen på Fiji och i Botswana.

(https://sv.wikipedia.org/wiki/Eric_Lundqvist)

Inlagt 2017-12-21 21:02 | Läst 1219 ggr. | Permalink
Höll på att säga en vacker bild av det svenska urberget, nu är det en bild av det minst lika vackra finska urberget. Och vårt undermedvetna formas väl kontinuerlig av vårt medvetna liv fast vissa saker får större betydelse än andra?/ Björn T
En riktigt fin bild med härligt ljus! LO
Absolut rätt bild idag, midvintersolstånd. Nu åkte själen ut till Lygna en sväng och tillbaka. Tack för det.