FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Mera samarbete


Hus vid Aura å, Åbo. Oktober 2012. Foto: Håkan Eklund.

Trots regn och rusk och allt kortare dagar så gillar jag hösten. Speciellt när hela landskapet är en enda färgpalett. En verklig fröjd för ögat.

Just nu samlar jag ihop material för ett temanummer om jakt och fångst för tidskriften Skärgård och skall åka till ett antal intressanta ställen för att lära mera om ämnet, bl.a. till Finlands Jaktmuseum (http://www.metsastysmuseo.com/) som hittas i Riihimäki. De har bland annat en utställning om jakt i Finnskogarna i USA som jag vill bekanta mig med. En av mina barn- och ungdomskompisar har varit aktiv jägare i västra Kanada i några decennier (min andra kompis från samma tid blev ornitolog liksom mig, och flyttade till östra USA - jag har besökt båda i sina respektive områden).

Trots att jag hellre jagar med kamera och teleobjektiv, så tycker jag att i många frågor borde jakt- och naturintresserade samarbeta mera, för att stoppa utarmningen av våra naturliga biotoper. Dagens jord- och skogs- och energibruk har ju alltmer blivit en industrianläggning där allas vårt gemensamma naturarv kommer i andra och tredje hand ...


Inlagt 2012-10-21 11:12 | Läst 1820 ggr. | Permalink
Jag håller helt med dig,, Det är för jävligt vad dom tex skövlar i skogen
mvh mm