Med leriga skor

FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ett putsat bord


Solnedgång. 1 december 2014. Foto: Håkan Eklund.

Den här tiden på året är det en utmaning att hålla "En bild om dagen"-projektet vid liv. Det är mörkt när man far till jobbet, dito tillbaka. Däremellan full rulle vid datorn i ett kontorsrum som redan är fotograferat.

Det låter kanske inte så värst trevligt att leva ett sånt liv, men när jobbet är både skapande och kreativt går timmarna fort - och det är det som oftast är problemet. När skall man då ta dagens bild, om man ens kommer ihåg att göra det?

Idag kom räddningen i form av en snabb utryckning till banken, för att teckna under ett papper, att en flera decennierlång kamp för att betala bort ett stort bostadslån äntligen hittat i mål - dvs. att lånet är betalt. Jippiiiii ...

Mellan parkeringen och banken gick solen ner i en fasadspegling, jag tog tre rutor innan det bar iväg till jobbet igen. Till världen inomhus.

För mig representerar dessa släta ytor ett "putsat bord", dvs. en skuldfri värld. En dagsbild med betydelse för mig (och frun). Kul när man kan lägga in egna tolkningar i en bild, som ingen annan människa i världen ens kunde gissa sig till.

Postat 2014-12-01 21:50 | Läst 1440 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I ett nötskal


En färgklick i Berlin 28.11.2014. Foto: Håkan Eklund.

Reklam för varm julglögg, ett stycke Berlinmur, en östtysk Trabant, turistprylar och nybyggen som rest sig ur en sönderbombad stad vid Wilhelmstrasse.

Se där ett stycke Berlin.

Så här presenteras gatan i Wikipedia:

Wilhelmstrasse (tyska: Wilhelmstraße) är en gata i Berlin som löper från Unter den Linden i stadsdelen Mitte i norr till Landwehrkanal i Kreuzberg i söder. Gatans norra del och dess närmaste omgivningar var före 1945 Tysklands administrativa centrum, och hyste en mängd ämbetsverk och utländska ambassader, bland annat de viktigaste regeringsbyggnaderna. Fram till 1945 användes därför namnet Wilhelmstrasse som synonym för den tyska regeringen. Vid gatan låg också den öppna platsen Wilhelmplatz.

I andra världskrigets slutskede blev nästan all bebyggelse kring Wilhelmstrasse totalförstörd. Ny bebyggelse har därefter anlagts i området, men gatan kom att delas av Berlinmuren i höjd med Zimmerstrasse och har inte återfått sin forna status. Till undantagen hör den brittiska ambassaden som återuppfördes på Wilhelmstrasse 70-71 mellan 1998 och 2000. Vid gatans södra ände på Wilhelmstrasse 140 ligger Willy-Brandt-Haus, de tyska socialdemokraternas partihögkvarter. Gatan är idag avspärrad vid den brittiska ambassaden av säkerhetsskäl och därmed inte längre en genomfartsgata.

Postat 2014-12-01 16:24 | Läst 1440 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7