FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När allt går fel


Väntan. Aura å, Åbo 3 mars 2014. Foto: Håkan Eklund. Nr 62/365.

Det är länge sen jag känt en sån olust över tidens gång som nu, precis som om det var lugnet före stormen. Tänker förstås på situationen Ryssland-Ukraina, två länder som leds/leddes (fram till kaoset) av maktmänniskor som egentligen fungerar som parasiter, som paratiserar på de egna länderas kapital för sitt eget gottfinnande. Sådana skall bort; de tillhör inte dagens värld.

Så här avslutar Kerstin Kronvall sin färska Rysslandsblogg "När allt går fel" på http://svenska.yle.fi/blogg/kerstin-kronvall/2014/03/03/nar-allt-gar-fel

Eftersom president Putin har använt nationalistiska stämningar som en metod för att hålla sitt stöd bland folket är han politiskt fångad av sitt eget grepp. Jag frågar mig om han verkligen vill ha krig eller om han nu bygger upp sådana skräckvisioner att alla internationella aktörer är beredda att böja sig för hans villkor för att slippa ett krig som om det bryter ut kan bli både långvarigt och fruktansvärt grymt. Tro inte att jag har svaret på den frågan. Jag tvivlar just nu på att presidenten själv har det svaret.

Nu ser vi en situation där allt har gått fel och ingen längre verkar ha förmåga att göra något som kan medföra något gott. Det är helvetiskt.

Inlagt 2014-03-03 11:18 | Läst 1734 ggr. | Permalink
Ja inte känns det roligt precis....utan precis tvärtom, o-roligt. Och kaotiskt
Svar från Håkan Eklund 2014-03-03 20:17
Läste idag en kolumn där skribenten påpekade att de enda statsmän som Putin trivs med är likadana skurkar som han själv (typ Vitrysslands, Ukrainas störtade, kineser) dvs. sådana som föredrar hårda bandage där folket skall hålla käft ...
- hawk
Annelie Worgard 2014-03-03 20:55
Usch för den lede!