FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Granne med Michelle Obama


Jag och Michelle. Akademiska bokhandeln i Åbo. 25.2.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 56/366.

Bättre än så här kan det väl inte bli, att få äran att dela hylla med Michelle Obama! Det har räckt länge, men nu finns min bok i en Åbo-bokhandel. Jippiiiii! Det gäller alltså min debutbok "Samtal i gränsland" (Scriptum, 2019).

Det är rea och hyllan ifråga är fylld med reaböcker, kanske därför hamnade jag med Michelle nere på denna gavelhylla med normalprissatta böcker.
Och högst uppe på hyllan en fin bok om Södermalm.

Att överhuvudtaget finnas med i denna bokhandel är ett under, bokhandeln är rätt liten och utbudet av svenskspråkiga böcker är minimalt. Tyvärr. Annat för det för tio till tjugo år sen (med annan ägare), då var Akademen i Åbo en guldgruva.

I går kollade jag in samma bokhandel i Helsingfors, som är hundra gånger större, typ. Där krävdes det hjälp från två expediter för att hitta min bok, också längst ner på en hylla, men i ett bortgömt hörn.

P.S. "Lukeminen tekee hyvää" på skylten till höger betyder "Läsning gör gott" (som står i små bokstäver ...).

Inlagt 2020-02-25 18:48 | Läst 1146 ggr. | Permalink
Hej Håkan. Grattis og tomlen op.
Mvh. Erik.
Roligt, grattis! Och en bild att spara! Hälsningar/ Björn
Gratulerar till att få en bok färdig och ut i bokhandeln! Och som du påpekar här i gott sällskap.
Eller kanske är det tvärt om. Vilken tur för Michelle att få stå på samma hylla som Eklund. Var in på några bokhandlare senast och upplever att det inte finns så mycket naturböcker längre. När man var till Finland på 80/90 talet fanns hela avdelningar med bara natur. Tycker det kommer väldigt mycket nya böcker men det säljs kanske över internet numera.
Sten