FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Missade många


I skymningen. Från utsiktstornet vid Färjsundsbron, Åland. 13.10.2012. Foto: Håkan Eklund.

Passar på att kolla in FS medan jag väntar på mera ombrutet material att göra korrektur på. Jag och min kollega sätter sista handen vid ett tidskriftsnummer (Skärgård nr 3/2012) som redan är försenat. Och som vanligt är det bråttom. Kollegan har ett flyg som väntar (inkl. familj ...) om några timmar, och vi är långt ifrån färdiga än. Det gäller att ha is i magen.

Bilden ovan tog jag på returresan tillbaka till Mariehamn senaste lördag efter att ha tillbringat hela eftermiddagen ute på Simskäla vid vägs ände uppe i norr. Där hade jag och en journalist träff med tre lokala damer som blev intervjuade och fotograferade. Vi höll till i kanske Ålands mest kända författarhem, dvs. Anni Blomqvists (http://sv.wikipedia.org/wiki/Anni_Blomqvist).

Samtidigt missade jag stora delar av Fotoklubben Obscuras Fotofestival i Mariehamn, tyvärr. Men jag hann se Jens Assur och Anna Ulmestrand; båda gav massor med ny inspiration. Anna minns jag ju från de första åren här på FS-bloggen, hennes makrobilder är ju som finaste målningar! Och Jens Assurs fotojournalistiska världsförbättrargrepp var värd varje minut.

Inlagt 2012-10-16 13:35 | Läst 2027 ggr. | Permalink