FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ett överraskande möte på vägen


Vid vägkanten på ön Kakskerta, Åbo. 26.12.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 360/365.

Gjorde en tur till grannön och hittade ett litet "sumpskogsområde" intill landsvägen. Lade stället på minnet, för kommande behov. Körde med bil runt den stora ön men återvände ändå hit för att till fots kolla in stället. Men isen var fört svag och kunde inte gå in i skogen. Tog några bilder från kanterna.

När jag gick tillbaka till bilen mötte jag en man på motionspromenad som stannade och började pratade när han såg att jag hade kamera och stativ. Jag såg att han hade en kameraväska på ryggen, och gissade att han var  "a member of our tribe", dvs. sådana som fotograferar.

Först pratade vi på finska, eftersom de flesta i Åbo är finskspråkiga. Sen märkte han väl att jag inte hade det som modersmål, och frågade om jag är svenskspråkig (som också han var). Sen fortsatte vi på vårt modersmål. Efter fem minuter frågade han om jag vill komma på kaffe hem till honom och hans fru. Som tydde på att vår kemi funkade.

Det blev en trevlig kaffestund med fotoprat och fick med mig en bok hem som han hade illustrerat. Som handlar om ön Kakskerta, som tidigare var en självständig kommun.

En fin kontakt "out of nothing"; så kan det gå när man är ut i fält med kamera och stativ.

Inlagt 2017-12-26 15:03 | Läst 1358 ggr. | Permalink
Såna möten kan ge väldigt mycket! Helt oplanerade och alltså helt utan förväntningar./ Björn T
Känner igen känslan i ett sådant möte. Som jag berättat tidigare om mötet med en spanjor nedanför kontainen 2010. För en månad sedan hälsade vi på honom i Madrid. Nog kändes det som vår kemi stämde. Ett oförglömligt möte.
Sten