FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Erwitts 140 bilder


Håller att titta på. Salo konstmuseum 28.10.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr /365.

Försökte slå två flugor i en smäll. men det lyckades inte. Det finns en sen svart rödstjärt nära järnvägsstationen i Salo, som jag skulle behöva för min artlista 2017 med 220 arter som mål (som kompisen Patrik Larsson redan fixat). Men nej, inte ett spår av den i hällregnet. Detta är mitt andra försök inom en vecka. Har ännu en handfull arter att hitta, och det blir allt svårare när de flesta redan har flyttat bort.

Istället blev det ett andra besök på Elliott Erwitts utställning Retrospective på Salo konstmuseum som ligger granne med stationen. Jag har sett utställningen tidigare på Fotografiska i Sthlm, men hade inget emot att se den en gång till.

Bara så skönt att i lugn och ro studera bilderna i salar där man inte behöver trängas med andra, utställningen har redan varit uppe en månad, och en regnig oktoberlördag hade folk annat att göra i småstaden.

En del av bilderna hade mera info via inspelat material att lyssna till som gjorde bildupplevelsen än mera innehållsrik. Något som jag gärna skulle ha för alla bilder, att höra berättelsen bakom bilden.

Inlagt 2017-10-28 19:10 | Läst 3130 ggr. | Permalink
Ja Elliott tål att tittas på flera gånger. Och visst, en svart rödstjärt smäller högt den med kan jag tänka . Fin bild dessutom!
Svar från Håkan Eklund 2017-10-28 21:00
Exakt, tål att tittas på.
- hawk
Den där utställningen vill jag se! LO
Svar från Håkan Eklund 2017-10-28 20:59
Du skulle gilla den! Går tydligen på turné till många ställen.
- hawk
Salo konstmuseum har en hel del bra utställningar och Ellitotts skall utan vidare besökas. Det är bekvämt då det är på 50 kms avstånd. Sensat jag besökte museet så hängde Heikki Willamos fina bilder där.

Tommy S.
Svar från Håkan Eklund 2017-10-29 20:45
Samma här, senaste besök var Willamos vernissage (jag skrev en artikel om honom i senaste nr av BioFoto Finlands årsbok 2017).
- hawk