FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En vårritual


Alltid lika välkommen. Åbo 9.4.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 99/365.

För mig är det en del av vårens ritualer att fotografera vissa arter: tussilago, blå- och vitsippor men också fåglar som sädesärla. Varje vår. År ut och år in. Och det är alltid lika gemytligt.

Jag satt en stund på kvällen och försökte fånga flygande skrattmåsar vid en liten våtmark när jag hörde ett bekant kvitter alldeles framför mig, och se - där anmäler sig vårens första (för mig) sädesärlor. Ett par. "Här är vi", tycktes de säga. Kul.

Inlagt 2015-04-09 20:53 | Läst 923 ggr. | Permalink
Första sädesärlan kom i dag Fin bild på fina fågel då är det vår Ha det gott : ) // Gert
Sädesärlans ankomst är så speciell vart år! Deras kvitter och guppande stjärt är något att längta efter mörka vinterkvällar. Hit har de inte tagit sig än, men snart så! MVH Yvonne
Jag tycker hela året går i samma mönster. Man tar nya bilder varje år. Samma motiv, i hopp om att i år ska bilden bli lite bättre. Igår var jag till mosipporna och kollade. Knopparna ligger fortfarande mot marken, men på lör. söndag ska det bli 10 - 15 grader så då slår sipporna säkert ut. Idag såg jag min första citronfjäril och sorgmantel. Första veckan i juni blir det en koll av guckusko o.s.v. En naturfotografs vardag. Sädesärlan har jag ännu inte sett.
Sten
En särdeles fin bild, tack vare fint ljus! LO
MYCKET fin bild!
(Och då är jag inte mycket för fågelbilder...)
Ja, man fotograferar samma saker varje vår, och det blir liksom inte vår innan man har gjort det! jag fotade vitsippor igår och jag var lycklig hela kvällen!