FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Snabb att lära sig


I skymningen. Salo 10.4.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 100/365.

Tankade bilen i skymningen vid ABC i Salo, och kom på att dagens bild var otagen - fick bli en "snabbis".

Jag hade nyss haft tidernas diskussion med kvällens gästfotograf Kirsi MacKenzie, när jag skjutsade henne tillbaka till busstationen för att åka hem till Helsingfors. Hon hade visat bilder och berättat om sitt "fotoliv" för "mina" naturfotokursister vid Axxell Utbildning i Kimito.

Kirsi MacKenzie (Helsingfors) är ett underbarn när det gäller att från noll bli en framgångsrik landskapsfotograf på tre år! Hennes berättelse är synnerligen fängslande, intressant och en bra modell för alla som tror att det skall ta decennier för att nå framgång. Är man  tillräckligt målmedveten, motiverad, har "bildsinne", är envis och flitig - blir det resultat.

Hennes landskapsbilder har redan kammat hem många priser i olika prestigefyllda fototävlingar i Europa 2014-15. Fler pris är på kommande ...

En del av hennes bilder hittas i senaste nummer av Camera Natura, bl.a. omslagsbilden (http://www.cameranatura.se/) och hon finns presenterad i flera finska fototidskrifter i år. Hon skall också ställa upp i Vårgårda under hösten.

Här är hennes webbplats: http://kirsimackenzie.wix.com/kirsi-mackenzie

Inlagt 2015-04-11 13:01 | Läst 935 ggr. | Permalink
Det är fantastiskt fina bilder :)
Mvh
/Per
Intressanta landskapsbilder! Kollade lite snabbt och ska studera närmare vid tillfälle.

//Tommy