FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En sån hade jag


Utanför Ekotorget i Åbo, 3 januari 2023. Foto: Håkan Eklund. Dag 3/365.

Minns med värme våren när jag muckade från Åbo flottstation och gjorde mitt första besök på HQ till mitt nya jobb. Återvände med en splitterny illgrön firmabil. En Bubbla. Som den på bilden.

Det var flyttfågeltider, snösmältning och  återvändande ljus. Jag spelade The Eagles på högsta volym när jag rusade fram längs riksväg åtta och kände hur livet log. Bakom mig hade jag decennier av skolgång som avslutades med militärtjänstgöring - nu äntligen fri. Med första anställningen och regelbunden inkomst.

Och jag var kär.

Hade träffat en underskön tjej (blev min fru några år senare) på ett danshak i Åbo under sista veckan i flottans uniform. Men jag bodde och började jobba 350 kilometer norrut från Åbo (i Österbotten).

Och nu, 45 år senare, fotograferar jag samma bilmodell - med min "Åbotjej" bredvid i bilen. I Åbo.

Till Åbo kom jag inte från Österbotten, utan från Fiji ... Outgrundliga äro Herrens vägar. :-)

Inlagt 2023-01-03 18:02 | Läst 623 ggr. | Permalink
Hej Håkan.
Masser af nostalgi i dit indlæg i dag - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Håkan Eklund 2023-01-03 22:01
Tack!
- hawk
Min första egna bil var också en bubbla, en vit 1200 av årsmodell -70. Den var 19 år gammal när jag köpte den, rustade på den en sommar och fick den besiktigad. Det var en vän som aldrig svek, tog mej bl.a till Nordkapp i februari (jo ni läste rätt) 1992! Ångrar än idag att jag sålde den.
Svar från Håkan Eklund 2023-01-03 22:03
En härlig arbetshäst! Bra på dåliga skogsvägar, hög frigång, stora hjul, slät under ...
- hawk
Ja, vem har inte haft en bubbla. En oerhört praktisk bil i alla avseenden, oaktat dess brister. Min var en 65:a, och hade redan då hunnit bli ganska modern - minns ju tidigare modeller med exempelvis körriktningsvisarna som som pilar som fälldes ut från mittstolpen, och kran för reservtanken istället för visare.... En härlig bil!
Och vem har inte varit kär 😀
Fin berättelse som i sin enkelhet lockar fram nostalgin...
God fortsättning//GöranR
Svar från Håkan Eklund 2023-01-04 09:05
Livet i ett nötskal.

- hawk