FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Det gäller att programmera sig rätt


Åbo slott. 4 januari 2014. Foto: Håkan Eklund.

Tillbringade några timmar ute i regnet med att "valla hunden" med motiveringen att hitta något att fotografera. Se där ett sätt att fylla en halvmörk, våt och trist lördag med ett kreativt innehåll. Det är det som är konsten i livet, att hela tiden se till att fokusera på något intressant.

Många fokuserar sin energi på att svära över det urtrista vintervädret men det är ju bara som att sätta salt i såren ... Helt onödigt. Ingen av oss kan ju påverka vädrets makter, däremot kan vi till 100 procent påverka vad vi matar in i våra egna tankar och hur vi programmerar vår hårddisk.

Satt igår kväll och kollade in en av Moderskeppets förläsningar, bl.a. Patrik Larssons senaste från Fotomässan i Sthlm. Gillade hans sätt att prata om hur man skall svänga det till synes negativa (ex. dåligt väder) till sin fördel, och att lära sig att ur det mest trista landskap plocka ut ett intressant motiv, t.ex. ett utsnitt av ett landskap ("Det lilla landskaper/Det intima landskapet").

Allt handlar om attityder, fokusering och programmering. Att inte ge upp för att något inte råkar vara optimalt, eller just det som man hade önskat sig ...

Sådana utmaningar gillar jag.

Nr 4/365.

Inlagt 2014-01-04 12:59 | Läst 1101 ggr. | Permalink
Bra inställning o fin bild! LO
Så rätt, så ska man tänka
Marianne