FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT
Brännvinskrydda
Äkta johannesört (Hypericum perforatum). Åbo 14.8.2012. Foto: Håkan Eklund.
Det är väl försent nu ("knopptiden" förbi), men för den som är intresserad att krydda brännvin är johannesörten en bra kandidat.
Följande resept hittas på Reseptcentralen (http://www.receptcentralen.se/drinkar/brannvin-kryddat-med-johannesort/)
Brännvin kryddat med johannesört
Ingredienser (1 portion)
- ½ dl knoppar från johannesört
- 70 cl brännvin (t.ex brännvin special)
Tillagning
- Lägg knopparna i en flaska som rymmer 75 cl.
- Öppna flaskan.
- Häll i brännvinet i flaskan.
- Låt dra i 3 veckor.
- Filtrera bort knopparna.
- Provsmaka, buteljera och låt helst stå några månader innan konsumtion.
Inlagt 2012-08-15 11:58 |
Läst 3868 ggr. |
Permalink
Sen så är det ju inte meningen att man i text skall berätta "allt", dvs. att öppna flasken först. Det gör ju att man indirekt idiotförklarar läsaren ...
- Hawk
- hawk
- Hawk